Algemeen

Sattva – Centrum voor Persoonlijke Groei en Bewustwording biedt een breed aanbod aan cursussen en workshops. Zo zijn er onder andere mogelijkheden op het gebied van balans (her)vinden, stresshantering, ontspanning, adem-/ lichaamswerk, meditatie/mindfulness, zelfvertrouwen, HSP, lifedesign, lifestyle & lifebalance, vrouw-zijn, spirituele ontwikkeling, energetisch werken/healing, bewustwording, persoonlijke ontwikkeling, intuïtieve ontwikkeling en zingeving.
Onderstaand vind je een kort overzicht van het aanbod voor 2019 – 2020.

De lesstof wordt op een gestructureerde en heldere manier neergezet. Hierbij wordt zoveel mogelijk praktisch gewerkt, zodat je zelf daadwerkelijk aan de slag kunt met de handvatten die tijdens de cursussen en workshops worden aangeboden.
Er wordt gewerkt vanuit een holistische visie, waarbij balans tussen lichaam, denken, gevoel, spiritualiteit/ziel en energie uitgangspunt is.

Sattva kiest bewust voor het werken met kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor elke deelnemer. Daarnaast  bevordert  en verdiept deze werkwijze ook het proces van de deelnemers.

Sattva combineert haar aanbod met Full Circle Instituut. Van beide organisaties is Janet Reuvekamp de initiator en drijvende kracht.
Het verdelen van het aanbod  en werkzaamheden over de twee organisaties blijkt in de praktijk goed te werken. Sattva richt zich met name op de particuliere markt in en rond Zoetermeer met individuele begeleiding, cursussen en workshops. Full Circle Instituut richt zich naast de particuliere markt ook op de zakelijke markt en op therapeuten/coaches en werkt hierbij landelijk met onder meer intensives, retraites, opleidingen en jaartrainingen.
Je kunt dus naast de cursussen en workshops van Sattva ook een intensive, retraite, jaartraining of opleiding volgen bij Full Circle Instituut.

Investering in jezelf

Procesbegeleiding in welke vorm dan ook is een investering in jezelf.
Jij bent die investering meer dan waard! 
Gun jezelf de procesbegeleiding die jij nodig hebt om volledig en vanuit je hart en innerlijke kracht in het leven te staan. Gun jezelf de procesbegeleiding om jezelf te ontwikkelen. Gun jezelf de procesbegeleiding die jij nodig hebt het leven te leven. 
Breng het beste in jezelf naar boven. Haal het beste uit jezelf en het leven.

Kort overzicht van het aanbod

Inner Balance
– Stressrelease & Meditatie/Mindfulness –

Een cursus gericht op ontspannen en het loslaten en voorkomen van stress met behulp van je adem, je lichaam en meditatie/mindfulness. Een cursus waarin je werkt aan je innerlijke balans. Een cursus waarin je met adem-/lichaamsgerichte oefeningen en verschillende meditaties en mindfulness leert hoe je stress kunt voorkomen en reduceren. En waarin je je meer bewust wordt van je lichaam en dichter bij jezelf komt. Op weg naar een innerlijke balans. …

Inner Motion
– In contact met je body, mind & soul –

Weet je wat er werkelijk in je leeft en speelt? Durf jij je gevoelens, emoties en behoeften te ervaren om er vervolgens wat mee te doen? Wil je je verdiepen in jezelf? Wil je aan de hand van thema’s gericht met jezelf aan de slag?
Ervaar dan wat ‘inner motion’, innerlijke beweging betekent tijdens de cursus ‘Inner Motion’. …

HSP – Hoogsensitiviteit als kwaliteit
– van overgevoelig naar hooggevoelig –

Herken je je (deels) in het volgende:
Neem je meer waar dan je zou willen? Komt er van alles uit de omgeving bij je binnen? Wordt je overspoeld door de emoties van anderen en gebeurtenissen in de wereld? Heb je moeite bij jezelf, in je eigen energie te blijven? Is grenzen stellen lastig voor je en vind je het moeilijk keuzes te maken? Heb je het gevoel van druk, van ‘moeten’?
Of ben je te gericht op je omgeving, wil je het anderen naar de zin maken en vergeet je hierin vaak jezelf?
Heb je het gevoel dat je energie telkens als sneeuw voor de zon verdwijnt?
Heb je vaak een negatief oordeel over jezelf of veroordeel je jezelf? Stel je vaak hoge eisen aan jezelf?
Voel je je vaak eenzaam en uit verbinding met je omgeving?
Heb je vaak het gevoel van ‘het is te veel’, van overprikkeling? Wordt je onzeker door dit alles?
Mis je balans in je leven? En heb je behoefte aan rust en ruimte en aan helderheid in je hoofd?

Dan is deze cursus het antwoord op jouw behoefte. …

Zelfvertrouwen
– leven vanuit eigen kracht –

Vind je het moeilijk voor jezelf op te komen, een gesprek aan te gaan, voor je eigen mening te staan, te geloven in jezelf en te vertrouwen op wie je bent en wat je kunt? Pas jij je aan je omgeving aan, aan wat jij denkt dat anderen van je verwachten? Of durf jij jezelf niet te laten zien? Dan is deze cursus wat voor jou. Want zelfvertrouwen kun je opbouwen, zodat je kunt leven vanuit je eigen kracht. …

Intuïtieve Ontwikkeling & Bewustwording

Realiseer jij je met regelmaat dat je beter had kunnen luisteren naar dat stemmetje in jezelf? Voel je vaak dingen aan en weet je niet precies wat je er mee aan moet? Pik je informatie op over anderen? Wil je je meer bewust worden van je intuïtieve vermogens en deze uitbreiden en versterken, zodat je er in je dagelijkse leven meer mee kunt doen? Nieuwsgierig naar wat intuïtie inhoud en wil je er meer over weten?
Meld je dan aan voor de cursus Intuïtieve Ontwikkeling & Bewustwording en zet een stap in de (verdere) ontwikkeling van je intuïtie en bewustwording. …

Stappen in BewustZijn

‘Stappen in BewustZijn’ is een tweedaagse cursus waarin je stapsgewijs je bewustzijn vergroot en je bewustzijn meer in je lichaam brengt. Zielsintegratie, Hoger Zelf integratie en het activeren van je originele blauwdruk van heelheid zijn de basis van deze cursus. Een cursus die je bewuster in contact brengt met je eigen veld van mogelijkheden, je potentieel en is gericht op persoonlijke groei en bewustwording. …

Cosmic Light Energy™-serie

De Cosmic Light Energy-serie bestaat uit een aantal elkaar opvolgende energetische trainingen.

Cosmic Light Energy™ – basis
Deze vijfdaagse cursus is opgebouwd uit:
– Stappen in BewustZijn – een voorbereiding op het werken met energie en activering van je bewustzijnsontwikkeling;
– Werken met Cosmic Light Energy™ – de basistechnieken voor het werken, helen en transformeren met de nieuwste energetische (heling)technieken, waarbij intenties en het werken met velden een belangrijke onderdelen zijn.

Verdiepingscursussen
Na deze cursus is het mogelijk verdiepingscursussen te volgen waarin je je verder ontwikkelt in het werken, helen en transformeren met deze nieuwe energie die direct uit de Bron (van Al Dat Is) voortkomt.
Meer informatie over de inhoud vind je bij de betreffende verdiepingscursus.

In alle cursussen van de Cosmic Light Energy™-serie speelt naast het energetische werk je bewustzijnsontwikkeling een belangrijke rol. Bij het werken met de energie worden de nieuwste (heling)technieken gebruikt waarbij intenties en het werken met velden belangrijke onderdelen zijn.

Cosmic Light Energy™ is een ‘nieuwetijdsenergie’ die past bij de ontwikkelingen waar wij en de Aarde op dit moment doorheen gaan. Het is een helende en transformerende energie.

Rond de tafel

‘Rond de tafel’ is het moment dat ik de deuren van Sattva & Full Circle Instituut openstel voor een ieder die de behoefte voelt te komen.
Gewoon om eens even te komen kijken, kennis te maken, in contact te gaan met mij en/of anderen, een vraag te stellen, een advies te vragen over wat er binnen ons aanbod bij je past, energie op te doen of bijvoorbeeld een kaartje met uitleg te trekken.

‘Rond de tafel’ vinden (diepgaande) gesprekken plaats, wordt er informatie uitgewisseld, kun je vragen stellen, kun je zijn in de energie van dat moment.
Is er de mogelijkheid van een kaartje of een kort advies en kun je ook nog wat kopen in ‘De Winkel’ …

Inspiratie-avonden / Lezingen

Gedurende het seizoen worden er een aantal inspiratie-avonden met een lezing/voordracht georganiseerd.

De inspiratie-avonden hebben telkens een ander thema/onderwerp.
En aan de hand van het betreffende thema/onderwerp kun je na afloop van de lezing/voordracht vragen stellen en/of ervaringen wisselen.

Het beloven interactieve avonden te worden met mooie thema’s/onderwerpen.

Intensives

Een intensive is een meerdaagse training met een dag en avondprogramma die eventueel gecombineerd wordt met individuele begeleiding en/of een terugkomdag.
Er zijn  intensives op het gebied van verdieping/contact met jezelf, lifestyle & lifebalance, lifedesign en rouw.
De intensives worden georganiseerd door Full Circle Instituut en worden gegeven op een passende locatie in Nederland.

Retraites

Full Circle Instituut biedt retraites gericht op persoonlijke groei en bewustwording. Een retraite kan onder meer in het teken kan staan van thuiskomen bij jezelf, onthaasten, rust, stilte, heroriëntatie, bewustwording, bezinning, verdieping, verwerking, heling en/of spirituele groei.

Eigenlijk heeft iedereen geregeld een moment van herbezinning nodig, een moment van helemaal loskomen van de dagelijkse gang van zaken.
Door even uit je vas