Stressrelease & Meditatie/Mindfulness

Wil je meer in balans zijn? Wil je stress loslaten en je beter leren ontspannen? Lekker in je vel zitten, meer bij jezelf kunnen blijven en je energieker voelen?
Inner Balance is een cursus gericht op het hervinden van de balans in jezelf, op ontspannen en op het loslaten en voorkomen van stress. Dit met behulp van je adem, je lichaam en meditatie/mindfulness.
Een cursus waarin je met adem-/lichaamsgerichte oefeningen, verschillende meditaties en mindfulnessoefeningen leert hoe je stress kunt voorkomen en reduceren. En waarin je je meer bewust wordt van je lichaam en dichter bij jezelf komt. Op weg naar een innerlijke balans

Stress ontstaat door druk die je voelt in jezelf en/of van buitenaf. Vaak speelt te veel ‘moeten’ hierin een rol. En voor je het weet is er sprake van een disbalans.
Deze stress, deze disbalans uit zich onder meer in een opgejaagd gevoel, concentratie-verlies, snel(ler) geïrriteerd zijn, een gevoel van onrust, gedachten die maar niet willen stoppen, slaapproblemen, spanningen en (vage) fysieke klachten.
Gedachten hebben veel invloed. In het dagelijks leven ben je met je gedachten vaak in het verleden of de toekomst. En als je erop let – of misschien weet je dit ook wel – zul je merken dat je gedachten steeds weer afdwalen naar dingen die je bezighouden of naar dingen die je nog ‘moet’ doen.
Je gevoel van welzijn en het ervaren van innerlijke balans komt onder druk te staan.

De handvatten van deze cursus, de verschillende oefeningen en regelmatig mediteren helpen je meer bij jezelf te blijven, je emoties meer in balans te krijgen en bewuster te leven. Doordat je spannings- en stress-signalen eerder herkent, is ontspanning en stressrelease door de geleerde technieken in een vroeg stadium mogelijk. En ontstaat er weer een innerlijke balans.
Door dingen met je volle aandacht – mindful – te doen blijft minder ruimte over voor piekeren, want door je te concentreren op alles wat er gebeurt in het nu, onderbreek je en doorbreek je de gedachtenstroom die je anders volledig in beslag neemt en geef je je hersenen dus iets anders te doen. Je gaat meer, anders waarnemen om je heen en je ervaringen worden door je aandacht intenser en levendiger en dat draagt bij aan een gevoel van een meer vervuld leven.

De cursus helpt je meer ruimte in jezelf te ervaren en je minder (snel) druk te maken over bepaalde zaken. Je kunt je beter ontspannen. Fysieke klachten nemen af. Je komt dichter bij jezelf en ervaart meer balans in jezelf. Je komt meer in het NU. Je zult je vrijer voelen!

Dus wil je:
– makkelijker ontspannen;
– meer in contact komen met jezelf en bij jezelf te blijven;
– je beter leren focussen;
– je minder druk maken over bepaalde zaken / minder stress;
– minder fysieke klachten ervaren;
– meer in het NU aanwezig zijn;
– je energieker voelen;
– je innerlijke balans hervinden;
– je vrijer voelen en meer ruimte ervaren in jezelf?
Meld je dan aan voor deze cursus.

De cursusgroep bestaat uit maximaal 7 personen, zodat optimale professionele begeleiding mogelijk is.

Sattva kiest bewust voor het werken met kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor elke deelnemer. Daarnaast bevordert en verdiept deze werkwijze ook het proces van de deelnemers.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van elk ca. 1,5 – 2 uur

Seizoen 2019 – 2020

Dinsdagavond (aanvang 19.30 uur)

  • 22/10 + 29/10 + 5/11 + 12/11 +  19/11

Woensdagavond (aanvang 19.30 uur)

  • 8/4 + 15/4 + 22/4 + 29/4 + 6/5

Bij voldoende belangstelling wordt indien mogelijk een extra cursus gepland.

Particulieren
Investering in jezelf: € 165,=

Bedrijven en therapeuten/coaches (i.o.)
op aanvraag

Algemene voorwaarden

Op alle activiteiten en bijeenkomsten van Sattva, w.o. therapie, (life)coaching, behandelingen, trajecten, cursussen/workshops, open avonden, lezingen, leertherapie/-coaching en praktijkbegeleiding zijn de ‘Algemene voorwaarden Sattva’ van toepassing.

Inschrijven